Det daglige brød

SAMSUNG1. dag:
5 dl vand
10 g gær
1 dl surdej (evt. Tør-surdej fra Øtker)
1 dl kerner
3 dl rugmel, grahamsmel el. andet groft mel
1 dl hvedemel

  • Opløs gæren i vandet – rør de øvrige ingredienser i og lad fordejen stå lunt på køkkenbordet til næste dag

2. dag
 1 – 2 dl lunkent vand
20 g salt (2 strøgne spsk)
1 spsk. honning
ca. 800 g hvedemel  (gerne ølandshvede- eller borholmsk durummel)

  • Rør vand, salt og honning ud i fordejen og tilsæt halvdelen af  hvedemelet
  • Ælt dejen grundigt med så meget mel, som den kan tage – til dejen slipper
  • Form brødet som du vil have det. Kom det i smurte forme eller form det til 2 runde brød eller 20 boller.
  • Gør et viskestykke vådt og kom det over brødene og lad dem hæve til de er dobbelt så store – det kan tage fra 1 – 4 timer afhængigt af rumtemperaturen.
  • Varm ovnen op til 225/250 grader, så den er rigelig varm inden brødene sættes ind.
  • Rids evt. brødet med en skarp kniv og pensel med æg og drys f.eks  med birkes, sesam, Jomfru i det Grønne, rosmarin eller andet hyggeligt.
  • Sæt straks brødene ind i den varme ovn og skru ned til 200 – 225º
  • Brødene bager ca. 30 – 35 min og ca. 15 – 20 min. for boller

 

 

 

 


Brød og boller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *