Fiskepâté

½ kg fiskekød u/skind og ben – f.eks. laks, sej eller torsk
1 hakket løg
1 tsk. Salt
2,5 dl æg (2-3 æg)
ca. 2½ dl fløde eller mælk
1 spsk. kartoffelmel
Lidt hvid peber og måske lidt mere salt

Sådan:

  1. Fiskekødet blendes sejt med salt på køkkenmaskinen ca 2 minutter.
  2. Kom løget ved og lad det køre med.
  3. Tilsæt æg og fløde og kartoffelmel – kom mere mælk i, hvis farsen er for fast.
  4. Smag til med peber – og evt. mere salt.
  5. Hæld (dvs. farsen skal være forholdsvis lind!!!)  farsen i en smurt form
  6. Bager i vandbad i bradepander med folie (sølvpapir) over  i ca. 40 min. ved 150 grader i konvektionsovn.

TIP

Brug evt. 300 g torsk og 200 g laks. Kør torsken efter anvisningen og skær laksen i strimler, som du trykker ned i farsen. Efter bagning får du et fint farvespil og et mere rustikt udseende.

En lille sjat hvidvin kan røres med i farsen og erstatte tilsvarende mængde fløde/mælk


Fisk, Pålæg og frokostretter

2 responses to Fiskepâté


  1. Lyder dejligt. Hvad ville du servere til?
    Du skriver, at man hælder halvdelen af farsen i et fad – er det fordi du bager i to forme?

    • Kære Camilla. Det er også en rigtig fin fiskepâté, som kan spises varm eller kold. Jeg ville nok spise råstegte kartofler og en dildcreme til samt en god salat.
      Mht at hælde farsen i 2 forme, afhænger af formens størrelse – men en enkelt 1½ litersform kan klare det eller 2 mindre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *