8 gulerødder
2 porrer eller 2 store løg
1/4 selleri eller tilsvarende mængde blegselleri
1 bagekartoffel
1 knold ingefær
ca. 1 liter vand/bouillon
salt, peber og evt. chili
- Skræl/pil grøntsagerne og skær dem i grove stykker
- Varm lidt olie op i en gryde og sauter grøntsagerne let
- Kom vand ved så det er dækket og kog det godt mørt.
- Skræl ingefæren og riv den på et jern og kom den i suppen
- Suppen blendes og smages til med salt og peber og evt chilisauce (Linghams)
- Spises evt. med en skøn koriander/urteskum på toppen af hver tallerken
Koriander eller urteskum
- Pisk 1½ dl piskefløde til blød skum og rør den op med 1½ dl skyr eller andet surmælksprodukt
- Tag en lille håndfuld frisk koriander, persille, basilikum eller anden urt og rør det i flødemassen – smag til med salt og peber og kom det på suppen.