Guldsuppe (gulerodssuppe) med korianderskum

8 gulerødder
2 porrer eller 2 store løg
1/4  selleri eller tilsvarende mængde blegselleri
1 bagekartoffel
1 knold ingefær
ca. 1 liter vand/bouillon
salt, peber og evt. chili

 

  1. Skræl/pil grøntsagerne og skær dem i grove stykker
  2. Varm lidt olie op i en gryde og sauter grøntsagerne let
  3. Kom vand ved så det er dækket og kog det godt mørt.
  4. Skræl ingefæren og riv den på et jern og kom den i suppen
  5. Suppen blendes og smages til med salt og peber og evt chilisauce (Linghams)
  6. Spises evt. med en skøn koriander/urteskum på toppen af hver tallerken

Koriander eller urteskum

  1. Pisk 1½ dl piskefløde til blød skum og rør den op med 1½ dl skyr eller andet surmælksprodukt
  2. Tag en lille håndfuld frisk koriander, persille, basilikum eller anden urt og rør det i flødemassen – smag til med salt og peber og kom det på suppen.

 

Supper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *