Kornsalat med rabarber og fennikel

Kornsalat med rabarber 1 dl vand
1 dl rørsukker
evt. lidt vanille
200 g rabarber skåret i mindre stykker

200 g parboiled korn – f.eks. perle-byg, perle-rug eller perle-spelt
1 mindre fed hvidløg
ca 1 tsk. groft salt
1 dl frisk hakket krydderurt – f.eks. persille, kørvel mm
1½ dl rapsolie
2 spsk æbleeddike
friskkværnet peber

1 agurk eller squash skæres i tern
1 fennikel eller broccoli i skiver/buketter – og blacheret kort
2 forårsløg eller 1 lille ny porrer
ca. 1 liter blandet salat f.eks. iceberg, spinat, romani, mangold mv
Sådan:
1. Kog vand og rørsukker op i en gryde til sukkeret er opløst.
2. Tilsæt rabarber, lad koge ½ minut – tag gryden fra varmen og med en hulske lægger du
rabarberne på et fad.
3. Resten af lagen koges ind til det halve – afkøler helt, inden den hældes over rabarberne.
4. Kog rigelig vand op, tilsæt salt og perler og kog til de er møre, ca. 20 min.
5. Imens mixer du en marinade af knust hvidløg, salt, peber, urter, olie og eddike
6. Når kornene er møre, hælder du vandet fra og vender korn og marinade sammen – lad det afkøle
7. Sørg for at fennikel eller broccoli er blancheret, skær agurken i tern og forårsløg i ringe.
8. Vend endelig salaterne med kornene, agurk, forårsløg og grøntsager.
9. Fordel salaten på fade og drys rabarberne ud over.
10. Afdryp rabarberne og vend dem forsigtigt i salaten.


Diverse tilbehør og snacks, Retter med korn, Salater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *