Rugbrød med svedjerug og lakrids

Første dag:
1 øl – gerne mørk øl
1 dl vand
1 portion surdej
250 g svedje rug mel
· Skal være hævet godt inden 2. dag tilsættes

Anden dag
1 øl – gerne mørk øl
6 dl vand
2 store spsk. salt
4 spsk. Lakrids (engelsk lakrids fra Apoteket blendes)
2 spsk. honning
450 g spelt hvedemel
ca. 800 g svedje rugmel

Husk at tage SURDEJ fra til næste bagning, inden dejen kommes i 2 smurte brødforme

Hæver cirka 1/3 op i formen og bager ved 150 grader i 70 min.

OBS:
Svedjerug er en gammel nordisk kornsort, som smager himmelsk skønt. Melet er fra Aurion og kan købes i velassorterede butikker og Helsekostforretninger. Almindeligt rugmel kan bruges, men giver slet ikke den særlige smag 🙂


Brød og boller

1 response to Rugbrød med svedjerug og lakrids


  1. Hello,
    I would like to try and bake this bread, the recipe sounds fantastic. But what do you mean by writing »1 Øl«? 250 ml? 0,33 l? 0,5 l?
    I would be happy to receive your reply. Thanks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *