1 porre i skiver
2 fennikel i både
3 gulerødder i skiver
2 persillerødder i skiver
Lidt rapsolie
3 dl æblemost
1 liter grøntsagsbouillon
200 g perlebyg
100g kogte hvedekerner
50 g smør
Vesterhavsost – rives efter lyst til at drysse over
2 dl Skyr
Kørvelpesto
Sådan:
- Varm olien op i en gryde og sauter grøntsagerne uden at tage farve
- Tilsæt æblemost og bouillon
- Lad det koge op, tilsæt perlebyg og hvedekerner
- Lad det simre uden låg og under jævnlig omrøring til byggen er kogt igennem og har jævnet retten
- Smag til med salt og peber og umiddelbart før servering røres smørret i
- Osten rives – og drysses på ved bordet
- Skyren rørte vi op til en kørvelpesto, som vi lavede af frisk kørvel, koldpresset olie, salt og peber – ved bordet kom der en skefuld af den på korn-otto´en sammen med osten.
Og så bare en dejlig rustik salat og groft brød… mums !