150 g mørk chokolade på 70 %
8 hvider
4 hele æg
8 æggeblommer
250 g sukker
200 g rugbrød
125 g mandler
4 spsk. god kakao
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
reven skal af 1 stor citron
Sådan:
1. Chokoladen hakkes groft og smeltes varsomt over vandbad.
2. Rugbrødet skæres i mindre stykker og køres til rasp på køkken-
maskinen sammen med mandler, kakao, citronskal og krydderier
3. Æggehviderne piskes stive
4. Æg og blommer piskes skummende med sukkeret.
5. Rør først lidt af æggemassen i den smeltede chokolade, tilsæt så
resten og vend det med rugbrødsblandingen
5. Bland derefter halvdelen af hviderne i dejen og vend så resten
forsigtigt i
6. Kom dejen i en smurt og rasp-drysset ovnbakke eller med høj kant
7. Bag den ved ca. 150 grader i varmluftovn i ca. 35-40 minutter.
Pas på ikke at bage den for meget, så bliver den tør. Prøv evt. at
stikke i kagen med en tæpind/tændstik og se om dejen hænger i.
8. Når kagen er kold, kan den evt. overtrækkes med chokolade eller
glasur
Dette er en drøm af en kage – uden hverken smør eller hvedemel.
Opskriften er inspireret fra http://www.historiskmad.dk/opskrifter/1700rugbrodstarte.html – ikke helt efter ordlyden, men sådan som vi fik den lavet på DTU Biosustain.