Tiramisu a la Franco

tiramisu 41/4 piskefløde
2 til 3 æggeblommer
100 g sukker
200 g mascarpone
Ladyfingers – eller 3 lagkagebunde
Stærk kaffe ca. 2 dl og evt. ½ dl marsala, sambucca eller cognac
Cacao til at drysse oven på kagen

Sådan:

  1. Fløden piskes til blødt skum og sættes til side
  2. Æggeblommer og sukker piskes skummende (det tager ca 5 min.)
  3. Mascarponen kommes i æggemassen og piskes med et par minutter
  4. Vend mascarponecremen med flødeskummet – og det er klar til brug
  5. Kaffe og evt. sambucca, cognac eller marsala dryppes på Ladyfingers eller på Lagkagebundene inden de lægges sammen med cremen. – Lav gerne 2 eller flere lag afhængig af formens størrelse
  6. Drys (gennem en sigte) med rigelig cacao – gerne af en god kvalitet – på øverste lag
  7. Lad kagen stå i køleskab nogle timer – og gerne 1 døgn eller 2 før den serveres.
Jeg var så heldig på et tidspunkt, at have en rengøringshjælp – Franco. Han kunne godt lide at stikke hovedet ud i køkkenet til en snak og for at se hvad jeg lavede. En dag stod jeg og lavede Tiramisu og han spurgte om han måtte vise mig en mere let og luftig version, som den bliver lavet i Rom. Det fik han selvfølgelig lov til – og det er denne her version, der er resultatet. – Jeg har lige siden lavet Tiramisu a la Franco

 

Desserter, Kager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *