Ingredienser:
1/2 kg hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 g engelsk lakrids – findel de hårde lakridser til næsten pulver i en god blender
125 g tørrede tranebær
375 g smør i små tern
500 g rørsukker
1 dl æg = ca. 2
Sådan:
Sigt bagepulver og mel sammen i en skål.
Kom smørret i og nuldr det godt ind i melet – eller brug “spaden” til din røremaskine.
Vend lakridspulver og tranebær i – og tilsæt sukker og æg
Rør til det er sammenhængende.
Rul forsigtigt til en eller 2 pølser med en diameter på ca 5 cm
Rul dem i bagepapir og læg dem i fryseren til du skal bruge dem – gerne dagen efter
Sæt ovnen på 180 grader og mens den varmer op, så skær du pølserne med en skarp kniv – ca 1/2 cm brede – og fordeler dem på bagepapir på en plade eller to.
Læg dem med lidt afstand på papiret – de flyder fint ud.
Giv dem 10 – 12 min i ovnen under opsyn
Tag dem af pladen og på bagerist til de er afkølede –
VUPTI – så har du verdens bedste småkage.