Æble-rabarberkage med rugbrød

Æble-rabarberkage med rugbrød4 æbler
1 dl rabarber-kompot (se under ”Rabarberkage”, hvordan du kan lave kompot)
80 gram rugbrød
80 g havregryn
80 g smør
50 g farin
50 g sukker
80 g hasselnødder

Sådan

  1. Skær æblerne i mindre stykker og fordel i et smurt fad eller 4 portionsskåle
  2. Fordel rabarberkompotten ovenpå
  3. Har du en køkkenmaskine, så kører du først rugbrødsskiverne til krummer med maskinens kniv
  4. Derefter tilsætter du havregrynene og smørret
  5. Og til sidst kører du sukker og nødder med, bare et øjeblik
  6. Fordel krumme-dejen over æbler/rabarber og rod lidt rundt
  7. Dryp evt. med lidt smeltet smør eller olie på toppen og bag kagen/kagerne i ca. 30 min ved 150 grader i konvektionsovn og 190 i alm. ovn

 PS Afhængig af sæsonen kan andre frugter/bær fint anvendes 🙂

Kager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *