4 æbler
1 dl rabarber-kompot (se under ”Rabarberkage”, hvordan du kan lave kompot)
80 gram rugbrød
80 g havregryn
80 g smør
50 g farin
50 g sukker
80 g hasselnødder
Sådan
- Skær æblerne i mindre stykker og fordel i et smurt fad eller 4 portionsskåle
- Fordel rabarberkompotten ovenpå
- Har du en køkkenmaskine, så kører du først rugbrødsskiverne til krummer med maskinens kniv
- Derefter tilsætter du havregrynene og smørret
- Og til sidst kører du sukker og nødder med, bare et øjeblik
- Fordel krumme-dejen over æbler/rabarber og rod lidt rundt
- Dryp evt. med lidt smeltet smør eller olie på toppen og bag kagen/kagerne i ca. 30 min ved 150 grader i konvektionsovn og 190 i alm. ovn
PS Afhængig af sæsonen kan andre frugter/bær fint anvendes 🙂