Cantucci (Toscanske mandelkager)

SAMSUNG200 g mandler med hud
3 æg
200 g sukker
325 – 350 g mel
1 knivspids salt
1 tsk. Reven citronskal
1 tsk. Bagepulver

Sådan:

  1. Start med at let riste mandlerne enten på en tør pande eller i ovnen – pas på de ikke brænder på 🙁
  2. Æg og sukker piskes skummende
  3. Mel og bagepulver sigtes sammen
  4. Mel, salt, citronskal og mandler røres i æggemassen
  5. Dejen skal være form-bar. Tilsæt evt. lidt mere mel
  6. Formes til 2 pølser der bager v/ 150 gr. i kovektionsovn i ca. 20 min.
  7. Afkøles let og skæres i 1 cm skiver – evt. på skrå, så bliver det bliver lange fine skiver
  8. Lægges på bageplade og tørres i ovnen v/ 175 gr. i ca. 5 -10 min. Se til kagerne undervejs, de skal kun være lysebrune
  9. Afkøles totalt inden de kommes på glas eller i pergamentposer med sløjfer – fex. til værtindegaver 🙂

Opskriften på disse skønne Cantucci fik jeg af Sandra, som er født og opvokset i Italien og det er bare de bedste jeg har smagt 🙂

Der bliver ca. 30 – 35 kager ud af portionen

Kager

3 responses to Cantucci (Toscanske mandelkager)


  1. Mariann

    Hej
    Vil prøve, at bage de lækre mandelkager, men spørgsmålet er bare –hvor mange grader skal de bages ved i en almindelig ovn?

    Venlig hilsen
    Mariann

    • Kære Mariann
      Cantucci´erne skal bage omkring de 175 grader. Alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. Først bager du 1- 2 franskbrødslignende pølser af dejen – når de er bagt og lettere afkølet, skærer du dem i skiver med en skarp kniv og tørrer skiverne som småkager. Meget lækre og gode at dyppe i Cappucino´en 🙂 Håber det var en hjælp ellers skriver du bare igen. God fornøjelse 🙂

      • Mariann

        Kære Dikte

        Tusind tak for hjælpen.Havde tænkt mig, at afprøve opskriften en af de nærmeste dage.
        Hilsen
        Mariann

        .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *