200 g mandler med hud
3 æg
200 g sukker
325 – 350 g mel
1 knivspids salt
1 tsk. Reven citronskal
1 tsk. Bagepulver
Sådan:
- Start med at let riste mandlerne enten på en tør pande eller i ovnen – pas på de ikke brænder på 🙁
- Æg og sukker piskes skummende
- Mel og bagepulver sigtes sammen
- Mel, salt, citronskal og mandler røres i æggemassen
- Dejen skal være form-bar. Tilsæt evt. lidt mere mel
- Formes til 2 pølser der bager v/ 150 gr. i kovektionsovn i ca. 20 min.
- Afkøles let og skæres i 1 cm skiver – evt. på skrå, så bliver det bliver lange fine skiver
- Lægges på bageplade og tørres i ovnen v/ 175 gr. i ca. 5 -10 min. Se til kagerne undervejs, de skal kun være lysebrune
- Afkøles totalt inden de kommes på glas eller i pergamentposer med sløjfer – fex. til værtindegaver 🙂
Opskriften på disse skønne Cantucci fik jeg af Sandra, som er født og opvokset i Italien og det er bare de bedste jeg har smagt 🙂
Der bliver ca. 30 – 35 kager ud af portionen
Hej
Vil prøve, at bage de lækre mandelkager, men spørgsmålet er bare –hvor mange grader skal de bages ved i en almindelig ovn?
Venlig hilsen
Mariann
Kære Mariann
Cantucci´erne skal bage omkring de 175 grader. Alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. Først bager du 1- 2 franskbrødslignende pølser af dejen – når de er bagt og lettere afkølet, skærer du dem i skiver med en skarp kniv og tørrer skiverne som småkager. Meget lækre og gode at dyppe i Cappucino´en 🙂 Håber det var en hjælp ellers skriver du bare igen. God fornøjelse 🙂
Kære Dikte
Tusind tak for hjælpen.Havde tænkt mig, at afprøve opskriften en af de nærmeste dage.
Hilsen
Mariann
.