20 store klaser hyldeblomster
2½ spsk. citronsyre
1½ spsk. vinsyre (erstat evt. med citronsyre)
2 dl citronsaft
1 kg rørsukker – eller 250 g brun farin og 750 g sukker
2 liter vand
Sådan:
- Kom alt – undtagen sukker og vand i en beholder
- Kog vand og sukker op, rør så sukkeret er smeltet
- Hæld det over blomsterne
- Lad det afkøle – og sæt det tildækket på køl
- Efter 5 dage, sies blomsterne fra gennem et opvredent klæde eller meget fin sigte
Opbevares koldt eller fryses i mindre portioner til senere brug
Tip
Rigtig dejlig sommerdrik, fortyndet 1 :4 med f.eks. dansk vand eller både lidt dansk vand og lidt hvidvin. Det klæder drikken med lidt jordbær, hindbær, et lille limestykke eller bare lidt krydderurteblomster fra f.eks. Hjulkrone eller Anis-isop 🙂