250 g kogte korn (hvede eller spelt) = 85 g i rå vægt
240 g kogte kikærter moses med ½ dl af kogevandet
50 g rød peber i små tern
1 fed presset hvidløg
1 løg (=75 g)
1 reven gulerod (=100 g)
2 æg (= 1 dl)
ca. 3 dl fine havregryn eller fuldkornsmel
½ tsk. Timian
2 tsk. Salt
friskkværnet peber
- Det hele røres sammen til en plantefars – hviler gerne ½ time inden stegning
- Steger i rapsolie tilsat en anelse smør (for smagens skyld !) til de har farve og er faste
Tips:
Dette er en god grundfars til både frikadeller og postej. De kan steges på panden eller i ovnen.
I oven skal de pensles let og steges ved høj varme for at give farve og sprødhed.
Som postej bager de i ovnen i vandbad ca. 30 min ved 160 grader. Den bliver god og skærefast.
Du kan evt. bruge kogte kartofler i stedet for kikærter, champignon i stedet for rød peber eller gulerod og spidskommen fremfor timian. Variationsmulighederne er mange ….