500 g pasta – koges knap mør
Spinat-sauce:
100 g smør
1 dl mel
ca. 6 dl mælk
salt, peber og reven muskatnød
300 g spinat – frisk eller frossen
Pynt:
75 g grofthakkede hasselnødder
Ca. 4 – 6 tomater i skiver
reven ost efter lyst
Sådan:
- Kog pastaen i rigelig vand, tilsat salt
- Lav en opbagning – smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør godt så saucen ikke brænder på.
- Skal koge op så melsmagen forsvinder – tilsæt så meget mælk/vand at det er en fin lind sauce – si den evt. så der ikke er klumper.
- Tilsæt den skyllede og grofthakkede (eller optøede) spinat – kog igennem og smag til med salt, peber og muskatnød.
- Bland spinatsaucen med pastaen og kom det i et ovnfast fad
- Læg tomatskiver i et par rækker hen over fadet og reven ost imellem
- Drys med nødder på toppen
- Gratineres i ovnen i ca. ½ time ved 150 grader i konvektionsovn
Tip:
2 hakkede løg kan sauteres med i smørret til opbagningen inden melet røres i – det giver en dejlig smag
Spis salat, råkost eller dampede grøntsager til samt brød