500 g pasta (penne, skruer, bånd etc)
evt. 200 g kogt eller røget kyllingekød
1 stort løg i både
2 dl fløde eller creme fraiche 38 %
1 dl friskhakket persille
1 fed hvidløg
1 dl vand el. grøntsagsbouillon
Saft og skal fra 1-2 lime
Reven ost til topping
Sådan:
- Sæt rigeligt vand over til pastaen, – tilæt salt
- Sautér i mellem tiden løget klart i lidt olie
- Skær kyllingekødet i mindre stykker
- Riv skallen af lime og pres derefter saften ud
- Rør fløden med persille, presset hvidløg og salt & peber
- Rør citronsaften og skal med vand/bouillon inden den røres i flødemassen
- Kog pastaen al dente – og si vandet fra
- Kom flødemassen i den varme pasta
- Hældes i serveringsfad og top med reven ost
- Servér en dejlig salat til eller dampede grøntsager og et skønt brød