200 g mel
130 g havregryn
150 g rørsukker
175 g smør
1 tsk natron
2 håndfulde makroner
250 g god syltetøj (f.eks. hindbær) eller frugtmos, tranebær eller hvad du kan lide
Sådan:
- Smørret smuldres i melet/havregrynene
- Sukker og natron røres med – må ikke æltes sammen, så klumper det bare.
- Halvdelen af smuldredejen presses ned i en godt smurt springform eller anden form tilsvarende rumindhold – og dejen stænkes med lidt vand.
- Syltetøj eller Frugtmos hældes over og den ene håndfuld makroner knuses let hen over fyldet
- Resten af dejen fordeles og den anden håndfuld makroner knuses over og der stænkes med lidt mere vand
- Drys med lidt rørsukker og bag kagen ved god varme til kagen er sammenhængende (ca. 175o i en konvektionsovn i ca. 30-45 min.).
Spis kagen lun eller kold med flødeskum – eller endnu bedre med flødeskum rørt op med lidt skyr og evt. smagt til med en god vanillesukker