Svigermors havregrynskage

200 g mel
130 g havregryn
150 g rørsukker
175 g smør
1 tsk natron
2 håndfulde makroner
250 g god syltetøj (f.eks. hindbær) eller frugtmos, tranebær eller hvad du kan lide

Sådan:

  1. Smørret smuldres i melet/havregrynene
  2. Sukker og natron  røres med – må ikke æltes sammen, så klumper det bare.
  3. Halvdelen af smuldredejen presses ned i en godt smurt springform eller anden form tilsvarende rumindhold – og dejen stænkes med lidt vand.
  4. Syltetøj eller Frugtmos hældes over og den ene håndfuld makroner knuses let hen over fyldet
  5. Resten af dejen fordeles og den anden håndfuld makroner knuses over og der stænkes med lidt mere vand
  6. Drys med lidt rørsukker og bag kagen ved god varme til kagen er sammenhængende (ca. 175o  i en konvektionsovn i ca. 30-45 min.).

Spis kagen lun eller kold med flødeskum – eller endnu bedre med flødeskum rørt op med lidt skyr og evt. smagt til med en god vanillesukker

Desserter, Kager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *