Har du så heldig at have en rest rugbrød, så er mulighederne mange for at anvende det. F.eks. til Øllebrød, som beskrevet her – men også Honningristede rugbrødstern til salaten eller morgenmaden eller til en himmelsk rugbrødskage, som der er anvisninger på andetsteds.
Til øllebrød kan du bruge:
3 – 400 g rugbrød
ca. ½ liter vand eller mere
1 øl (f.eks. hvidtøl)
ca. 50 g rørsukker eller farin
lidt reven citronskal
Sådan
1. Skær brødet i mindre stykker, kom det i en skål og hæld vand over
så det er dækket.
2. Sæt det i køleskabet til næste dag
3. Kom det opblødte brød i en gryde
4. Hæld øllet ved og kør en tur med stavblenderen til den er jævn,
men stadig tyk
5. Kog det op under omrøring – tilsæt sukker og smag til med citron
Spises varm – f.eks. med flødeskum eller bare mælk 🙂
Tak! 🙂