Grønkålssalat m/ hokkaido

1 liter finthakket grønkål
1 liter med fintsnittet savoykål, kinakål og/eller forskellige farver salater

½ – 1 hokkaido – afhængigt af størrelsen
1 pænt fed hvidløg
1 spsk honning
3 spsk. olie og lidt salt/peber

1 dl ristede græskarkerner eller nødder

Kerner fra ½ – 1 granatæble eller blåbær

Dressing
½ dl æbleeddike
1 – 2 spsk honning
1 dl olie
½ – 1 tsk. Salt
Lidt peber 

Sådan:

  1. Skær hokkaidoen over, fjern kerner og skær i brede strimler og mindre stykker.
  2. Fordel dem i et ovnfast fad
  3. Pil hvidløgene, skær dem i små tern, vend dem rundt i hokkaidoen sammen med olie, honning og salt og peber.
  4. Bages i ovnen ca. 20 min til hokkaidoen er mør – sæt den til afkøling.
  5. Snit imens kålen, rist nødderne og pres kernerne ud af granatæblerne så alt er klar.
  6. Mix ingredienserne til dressingen og vend 2/3 i kålsalaten, som fordeles på et serveringsfad
  7. Når hokkaidoen er kold fordeles den på kålsalaten
  8. Dryp den resterende dressing over og drys med nødder og granatæblekerner

Her er nok til 4 store portioner salat 🙂

Salater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *