1 liter finthakket grønkål
1 liter med fintsnittet savoykål, kinakål og/eller forskellige farver salater
½ – 1 hokkaido – afhængigt af størrelsen
1 pænt fed hvidløg
1 spsk honning
3 spsk. olie og lidt salt/peber
1 dl ristede græskarkerner eller nødder
Kerner fra ½ – 1 granatæble eller blåbær
Dressing
½ dl æbleeddike
1 – 2 spsk honning
1 dl olie
½ – 1 tsk. Salt
Lidt peber
Sådan:
- Skær hokkaidoen over, fjern kerner og skær i brede strimler og mindre stykker.
- Fordel dem i et ovnfast fad
- Pil hvidløgene, skær dem i små tern, vend dem rundt i hokkaidoen sammen med olie, honning og salt og peber.
- Bages i ovnen ca. 20 min til hokkaidoen er mør – sæt den til afkøling.
- Snit imens kålen, rist nødderne og pres kernerne ud af granatæblerne så alt er klar.
- Mix ingredienserne til dressingen og vend 2/3 i kålsalaten, som fordeles på et serveringsfad
- Når hokkaidoen er kold fordeles den på kålsalaten
- Dryp den resterende dressing over og drys med nødder og granatæblekerner
Her er nok til 4 store portioner salat 🙂