Havtorn, sukkersyltes – lav det min. dagen før du skal bruge det
Sukkerlage af 1 dl vand og 1 dl sukker og 1 stjerneanis koges op.
Tilsæt 100 g havtorn og lad koge 1 – 2 minutter. Tages fra varmen, hældes i en beholder og er klar fra næste dag.
Kartoffelsalaten
½ kg kolde kogte kartofler, skæres i mundrette stykker
1/4 – ½ spidskål snittes ultra-fint
3 Forårsløg incl. top skæres i tynde skiver
Pesto:
2 dl grofthakket persille, skvalderkål, løvstikke, basilikum, kørvel eller andet
1 – 2 spsk. nødder (mandelsplitter, hassel, valnød mm)
1 lille fed hvidløg
½ dl koldpresset rapsolie
1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- Stavblendes til en homogen pesto-masse
Samling:
Kartoflerne, der er skåret – blandes med pestoen
Spidskål og forårsløg vendes med i kartoffelblandingen
Anrettes på fad eller i skål og drysses med havtorn på toppen