2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
2 æg
4 dl vand
ca ½ dl hakket persille
1 tsk salt og lidt hvid peber
(evt ½ dl god rapsolie, så undgår du at komme fedtstof på panden for hver pandekage:) )
Sådan:
Bland først de tørre ingredienser og pisk så vand og æg i dejen.
Til sidst olie og persille.
Bag den første pandekage på en olieret pande – de øvrige pandekager skulle kunne bages uden at hænge i panden, med det fedtstof der er i dejen.
Du får ca. 15 – 20 pandekager afhængig af pandens diameter 🙂
Forslag til fyld:
250 g champignon – børstes og skæres i kvarte og ristes sprøde
1 løg eller porre hakkes i tern
4-5 stængler bladselleri i fine skiver
½ liter kogte ris
2 gulerødder i fine strimler eller groft revet
1 lille bakke rødbede- eller bønnespirer
1/4 liter hytteost
karry, salt og peber
lidt olie at stege i
Sådan:
Varm lidt olie op på panden og sauter først løg så blegselleri og gulerødder
Kom 1 spsk. karry ved eller mere samt risene og rør godt rundt.
Tag gryden af varmen, vend de ristede champignon og hytteost i samt spirerne og smag til med salt og peber.
Rul ca 1 spsk. eller mere af fyldet ind i hver pandekage og læg dem på et fad.
Spises med det samme eller lunes i ovnen med folie over (ca. 20 min. ved 175 gr.), når de skal bruges.
OBS
Fyldet kan med fordel være en rest fra maden i går f.eks. dampede grøntsager, salat eller kød skåret i strimler. Det kan skæres i mindre stykker og samles med en rest tomatsauce eller bare lidt mangochutney eller andet smagfuldt. – Vær kreativ og prøv dig frem