Rugbrød med svedjerug og lakrids

Første dag eller formiddag                                                   
1/2 liter vand
100 g surdej (fåes gratis i Meyers bagerier eller se under surdej)
125 g svedje rug med
125 g skårne eller knækkede rugkerner
· Røres sammen – lad det står så du ser hævningen er i gang – min. 6 små bobler 🙂
· Sættes køligt til i aften eller næste dag

Anden dag
1 øl – gerne mørk øl
3,5 dl vand
1 stor spsk. salt
2 spsk. Lakridspulver (helst engelsk lakrids fra Apoteket, som blendes)
1 stor spsk. honning
225 g groft malet hvedemel- f.ex. ølandshvede, spelt eller purpur-hvedemel
ca. 400 g svedje rugmel

Husk at tage SURDEJ fra til næste bagning, inden dejen kommes i en smurt brødform. Surdejen holder sig fint en måned, hvis du får rørt i den 1 x om ugen 🙂

Hæver cirka 1/3 op i formen og bager ved 150 grader i 70 min.

OBS:
Svedjerug er en gammel nordisk kornsort, som smager himmelsk. Melet er fra Aurion og kan købes i velassorterede butikker som f.ex. Irma og i Helsekostforretninger mv.
Almindeligt rugmel kan bruges, men giver slet ikke den særlige smag 🙂

Brød og boller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *