3 dl hele hvedekerner – koges møre, gerne dagen før (se anvisning på posen)
500 g gulerødder skrælles og skæres i skiver
1 løg hakkes
6 tomater skæres i små tern
1 lille ds tomatkoncentrat
3-4 dl vand/bouillon
200 g fetaost skæres i tern
2 tsk timian, salt og peber
lidt olie
Sådan
- Varm lidt olie op i en gryde og sautér løget der i
- Tilsæt tomaterne og timian og sautér med til tomaterne er bløde
- Kom bouillon eller vand ved og tomatkoncentraten samt de kogte hvedekerne
- Kog det godt i gennem og smag til med salt og peber
- Vend gulerødderne i og kom det hele op i et ovnfast fad
- Fordel feta-osten over kornmassen og gratinér i ovnen i ca ½ time ved 175 grader
Spis f.eks. en Triple kålsalat til og skønne brød 🙂
TIP
Hvedekerne tager lang tid at koge. De er gode at komme kogte i brødet, i salaten eller til kornfrikadeller. God idé at koge mange på en gang – nemme at komme i mindre poser i fryseren