Korn-otto, Danmarks svar på Risotto :)

1 porre i skiver
2 fennikel i både
3 gulerødder i skiver
2 persillerødder i skiver
Lidt rapsolie
3 dl æblemost
1 liter grøntsagsbouillon
200 g perlebyg
100g kogte hvedekerner
50 g smør
Vesterhavsost – rives efter lyst til at drysse over
2 dl Skyr
Kørvelpesto

Sådan:

  1. Varm olien op i en gryde og sauter grøntsagerne uden at tage farve
  2. Tilsæt æblemost og bouillon
  3. Lad det koge op, tilsæt perlebyg og hvedekerner
  4. Lad det simre uden låg og under jævnlig omrøring til byggen er kogt igennem og har jævnet retten
  5. Smag til med salt og peber og umiddelbart før servering røres smørret i
  6. Osten rives – og drysses på ved bordet
  7. Skyren rørte vi op til en kørvelpesto, som vi lavede af frisk kørvel, koldpresset olie, salt og peber – ved bordet kom der en skefuld af den på korn-otto´en sammen med osten.
    Og så bare en dejlig rustik salat og groft brød… mums !

Lune Lækkerier, Retter med korn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *