Kornfrikadeller

Korndeller

Korndeller

250 g kogte korn (hvede eller spelt) = 85 g i rå vægt
240 g kogte kikærter moses med ½ dl af kogevandet
50 g rød peber i små tern
1 fed presset hvidløg
1 løg (=75 g)
1 reven gulerod (=100 g)
2 æg (= 1 dl)
ca. 3 dl fine havregryn eller fuldkornsmel
½ tsk. Timian
2 tsk. Salt
friskkværnet peber

  • Det hele røres sammen til en plantefars – hviler gerne ½ time inden stegning
  • Steger i rapsolie tilsat en anelse smør (for smagens skyld !) til de har farve og er faste

Tips:
Dette er en god grundfars til både frikadeller og postej. De kan steges på panden eller i ovnen.
I oven skal de pensles let og steges ved høj varme for at give farve og sprødhed.
Som postej bager de i ovnen i vandbad ca. 30 min ved 160 grader. Den bliver god og skærefast.
Du kan evt. bruge kogte kartofler i stedet for kikærter, champignon i stedet for rød peber eller gulerod og spidskommen fremfor timian. Variationsmulighederne er mange ….

Pålæg og frokostretter, Retter med korn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *